Ne az övet próbáld, a derekadat mérd!

Dolgoztam egy fél évet egy férfi upper-premium márkákat árusító üzletben azzal a határozott céllal, hogy férfi divatot tanuljak és hogy ránézésre, 100%-os biztonsággal meg tudjam állapítani bárki ruhaméretét. A tervet teljesítettem, öltönyben, ingben, pólóban, nadrágban tévedhetetlenné váltam (persze a tudás sajnos kopik, ha nincs dolgod napi 10-20 férfival ), de az öv más tészta. Állítom, hogy nincs kereskedő, aki nem téved, ha övet kell ajánlania.

Gazdagabb lettem azzal a döbbenetes tapasztalással is, hogy egyetlen férfi sem tudja, mekkora övet hord. Próbálni természetesen lehet, de nem zökkenőmentes, ha az övek annak rendje, módja szerint fancy kis bőrszíjakra akasztva lógnak egymás mögött, rajtuk pedig lóg még pár dolog: árcédula, márkajelzés, egyebek. Nem egyszerűbb megmérni a derékbőséget mint próbálgatni? Ezt megteheted az üzletben is, ami rendben is van, ha magadnak vásárolsz, de ha másnak, akkor az sem segít, ha magadra próbálod, ahogy azt sokan teszik.

Az övek számozása nem valami ördögi csűrcsavar, hanem a derékméret egyszerű leképezése. Végy egy mérőszalagot, mérd meg a derékbőségedet, majd töltsd le erről a linkről a mérettáblázatot, mely alapján – akárhogy változik is a derékbőséged – mindig tudni fogod, mekkora méretű övre van szükséged!

Kiemelt kép: People vector created by macrovector – www.freepik.com

Ne az övet próbáld, a derekadat mérd!

Pin It on Pinterest