Három barna – három típus

Gyakran olvasni divatmagazinokban, hogy a barna hajú, barna szemű nők (és persze férfiak, csak nem nekik szól a divatlap) mind ősz típusúak.

Nos, a családban három barna hajú és barna szemű nő (na jó, két lány és egy nő) van, és csak egy ősz típus. Lehetne ennél rosszabb is az arány, hiszen az is előfordulhatna, hogy egy ősz sincs, de ez a tényállás. Egy nyár, egy ősz, egy tél.

A nagyobb lányom világosbarna, a fodrászok sötétszőkének mondanák, de tőlük ezt szoktuk meg. Számukra még én is sötétszőke vagyok, pedig nagyon nem. Meleg barna szemek, hideg bézs bőr. Minden hasonló tónusú, mintha bársonykendővel törölgették volna a kis fejét, hogy minél egységesebb legyen. Ő nyár típus. Nyár-ősz, pontosabban.

A kisebb sötétbarna hajú és majdhogynem fekete szemű. A bőre télen világos és hideg, nyáron sötét, de nem sárgás. Szinte szürkére barnul. A haja és a szemei őrületes kontrasztban vannak a bőrével: a fekete szemei szinte kiugranak az arcából. Tél-nyár típus, a legkontrasztosabb megjelenésű típusok egyike.

Jómagam ősz-tavasz vagyok, sárgás bőrrel, mely nyáron extra sárga, melegbarna szemekkel és hamvasbarna hajjal. A hajamat vörösesbarnán hordom. Sok a vörös pigmentem, ez rögtön kiderült, amint elkezdtem hajat festetni, a szőke melír ugyanis rögtön kisárgult. A melegvörös hajszín, mellyel nem áldott ugyan meg a teremtő, de a hajfestéket megteremtette ahhoz, hogy mégiscsak melegvörös lehessek, ráerősít a típusomra. Jól áll, tényleg. Tavaszt nem szülök.

Te milyen évszaktípusba tartozol?

Kiemelt kép: Background vector created by macrovector – www.freepik.com

Három barna – három típus

Pin It on Pinterest