Leteszteltem, működik!

Leteszteltem, működik! Hat hónapig hordtuk, heti átlagban egyszer, egyetlen mosással!

Sok ismerősöm tudja, hogy a családom darts és tenisz rajongó. Amszterdamban jártunk 2019 őszén egy darts eseményen, amikor városnézés közben egyszer csak előttünk termett egy Uniqlo üzlet. (A kevésbé megrögzöttek kedvéért: az Uniqlo lett Federer szponzora a Nike után.) Sportpólóért mentünk be, azt nem árultak, de sok más érdekes dolgot igen. Az Uniqlo japán fast fashion márka, mely minőségével és magas szintű funkcionalitásával, a kényelem, lazaság stílussá emelésével és a trendek totális figyelmen kívül hagyásával kiemelkedik versenytársai közül. És az üzlet pont ezt tükrözte.

Korábban olvastam a merinói gyapjú termékekről, azok tartósságáról, kényelméről, luxus érzéséről és mindenekelőtt arról, hogy a tisztántartásuk alapvetően különbözik a más alapanyagból készült termékek mosási igényeitől. Vettünk hát néhány merinói gyapjú pulóvert és leteszteltük őket.

Novembertől áprilisig hordtuk a pulóvereket, hetente átlagosan egyszer. Januárban voltak kimosva először, aztán április végén, amikor eltettük őket a hideg évszakra. 12 felvétel után sem voltak sem koszosak, sem büdösek a pulóverek. A garbó sem! Sosem volt gyűrött egyik sem. Nem szöszösek, még az alkar részen sem! Semmit sem tettünk velük, azt leszámítva, hogy felvétel után, estétől reggelig vállfára akasztottuk és szellőztettük őket.

Neked van tapasztalatod merinói gyapjúval?

Kiemelt kép: Tree vector created by brgfx – www.freepik.com

Leteszteltem, működik!

Pin It on Pinterest